27.11.2020, 22:28

Лукашенко звинуватив Україну в намірах "душити" Білорусь

Ольга Романец | Всі новини автора
Беларусь

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну в намірі "душити" Білорусь і заявив, що такі відомості містяться в матеріалах Комітету державної безпеки Республіки.

Лукашенко заявив, що в об'єднаннях білоруського КДБ є дані про розмову міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з німецьким колегою Гайко Маасом, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

За словами Лукашенка, Кулеба нібито говорив, що"Євросоюзу слід ввести серйозні санкції проти Білорусі, щоб паралізувати діяльність держави, бізнесу і виробництв".

Однак, міністр закордонних справ України заперечує звинувачення Лукашенка, заявивши, що таких слів у його розмовах з Гайко Маасом не звучало.

"Я принципово проти "душити" Білорусь, її бізнес і виробництво. Я навпаки за те, щоб дати Білорусі дихати вільно", - написав міністр у своєму Twitter.

Раніше міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що Білорусь підготувала санкційний список проти низки офіційних осіб України, а його відомство вдруге вручило ноту послу України Ігорю Кизиму через "антибілоруські акції" і протести у білоруських дипломатичних установ в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: