07.01.2021, 11:26

Конгрес США затвердив обрання Джо Байдена президентом

Конгресс США утвердил избрание Джо Байдена президентом

Конгрес США офіційно затвердив демократа Джо Байдена на посаді наступного президента Сполучених Штатів Америки.

Конгрес США 7 січня офіційно затвердив Джо Байдена на посаді нового президента США. Байден набрав понад 270 затверджених Конгресом голосів вибірників, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Затвердження голосів вибірників у Конгресі США остаточно закриває конституційні можливості для оскарження результатів голосування на виборах.

Нагадаємо, що 6 січня почалося спільне засідання обох палат Конгресу, в ході якого повинні були бути затверджені підсумки голосування в Колегії вибірників. Воно було перерване через масові заворушення на Капітолійському пагорбі.

Заворушення влаштували прихильники чинного президента США Дональда Трампа, який програв вибори, які прорвали кордон поліції та увірвалися в будівлю Капітолію.

На даний момент відомо, що в ході заворушень загинули як мінімум чотири людини, в тому числі одна жінка. Журналісти назвали ім'я жінки, яка загинула від вогнепального поранення.

Джо Байден як очікується, вступить на посаду наступного президента США 20 січня. 

Як повідомляють ряд міжнародних ЗМІ, все більше законодавців-республіканців, а також членів уряду США замислюються щодо усунення Дональда Трампа з посади глави держави, не чекаючи інавгурації Джо Байдена.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк