02.02.2021, 20:20

Суд відправив Навального в колонію: прихильники опозиціонера збираються на Манежній площі в Москві

навальный

Московський суд змінив опозиційному політику Олексію Навальному умовний тюремний термін на реальний, він повинен відправитися в колонію на 2,5 роки.

Суд задовольнив клопотання Федеральної служби виконання покарань РФ щодо заміни Навальному умовного терміну на реальний по справі "Ів Роше", передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Вирок передбачає 3,5 роки позбавлення волі і штраф у 500 тисяч рублів. При цьому Навальному зарахують термін домашнього арешту, під яким він перебував при первісному розгляді справи - таким чином, політик повинен провести в колонії загального режиму 2 роки і 8 місяців.

У штабі Навального відреагували на вирок закликом до прихильників опозиціонера негайно виходити на Манежну площу в Москві.

У 2014 році Олексій Навальний та його брат Олег були засуджені у справі про шахрайство і відмивання грошей, в якій потерпілою стороною була компанія "Ів Роше". Олег Навальний тоді отримав реальний термін - 3,5 роки колонії, а Олексій - 3,5 роки умовно з випробувальним терміном до 30 грудня 2020 року. Сторона звинувачення стверджує, що Навальний порушував зобов'язання реєструватися в інспекції під час умовного терміну покарання.

17 січня Навального затримали в аеропорту відразу після повернення в Москву з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком".

Після арешту Навального в Росії пройшли масові акції протесту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: