09.04.2021, 15:29

Помер чоловік королеви Єлизавети II принц Філіп

принц филипп

У Великобританії, не доживши всього пару місяців до 100-річного ювілею, помер герцог Единбурзький Філіп, чоловік королеви Єлизавети II.

Про смерть принца Філіпа повідомляється в акаунті королівської сім'ї в Instagram, передає Час Пік.

"З глибоким сумом Її Величність Королева оголосила про смерть свого коханого чоловіка, Його Королівської Високості принца Філіпа, герцога Единбурзького. Його Величність мирно помер сьогодні вранці у Віндзорському замку. Королівська сім'я приєднується до людей з усього світу, оплакуючи його втрату", - йдеться в повідомленні.

Стан здоров'я принца Філіпа почав погіршуватися після 90 років. У 2011 році він заявив про намір скоротити громадські функції, а в 2017 році зовсім перестав виконувати громадські обов'язки, при цьому всюди супроводжував дружину.

Принц Філіп захворів 16 лютого і був госпіталізований на місяць. Подробиці хвороби не розголошувалися, проте він переніс операцію на серці. Що стало причиною смерті - також поки не повідомляється.

Відомо, що принц Філіп Маунтбеттен народився 10 червня 1921 в Греції. Він був онуком короля Греції Георга I та єдиним сином принца Андрія.

У шлюбі з Єлизаветою II у Філіпа народилися четверо дітей: Чарльз, принц Уельський, принцеса Анна, принц Ендрю, герцог Йорський та принц Едвард, граф Уессекскій.

Читайте також: Прем'єр-міністр Великобританії заявив про намір зробити щеплення AstraZeneca

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк