21.04.2021, 21:03

Королеві Великобританії Єлизаветі II виповнюється 95 років

елизавета

У середу, 21 квітня, королеві Великобританії Єлизаветі II виповнюється 95 років. Вона є найбільш довгоправлячим монархом в країні.

День народження Єлизавети II відзначений трауром у зв'язку зі смертю чоловіка - принца Філіпа, який не дожив до 100 років всього два місяці, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Тому всі офіційні та неофіційні святкові заходи були скасовані. Королева проводить день в оточенні невеликого штату помічників у Віндзорському замку.

Заздалегідь було оголошено, що в цьому році традиційний новий портрет Єлизавети II представлений не буде. Однак Букінгемський палац опублікував фото усміхненої королеви.

"Сьогодні 95 років від дня народження королеви. Королева народилася о 2:40 ранку 21 квітня 1926 року на Брутон-стріт, 17 в районі Мейфер, Лондон. Вона була першою дитиною герцога та герцогині йоркських, які пізніше стали королем Георгом VI і королевою Єлизаветою. Цього року Її Величність залишається у Віндзорському замку під час королівської жалоби після смерті герцога Единбурзького", - йдеться в описі до фото.

Як повідомлялося раніше, принц Філіп помер вранці, 9 квітня. З цього дня королева Великобританії носить траур.

Читайте також:

Єлизавета II зречеться престолу?: Історики прокоментували припущення ЗМІ

Цікаві факти про життя принца Філіпа, смерть якого потрясла весь світ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: