04.05.2021, 23:01

Бельгійський фермер випадково пересунув державний кордон з Францією

Марина Началова | Всі новини автора

З вини бельгійського фермера територія Франції зменшилася на два метри. Чоловік всього лише пересунув камінь, який заважав проїхати трактору.

Факт "захоплення" території виявив історик-ентузіаст, ім'я якого не називається. Він прогулювався в лісі біля міста Монс і помітив, що камінь, який позначає кордон між Бельгією та Францією, зрушився на два метри, пише Бі-бі-сі.

Бельгія і Франція затвердили державний кордон в 1820 році, підписавши Кортрейкський мирний договір. З тих пір кордон між країнами позначали камені з вигравіруваною датою вступу договору в силу.

Виявивши, що камінь знаходиться не на своєму місці, історик викликав поліцію. Як з'ясувалося, в усьому винен фермер з прилеглого бельгійського села Ерклен. Чоловік їхав по полю на тракторі, і на його шляху опинився камінь, який заважав проїхати. Фермер просто взяв і пересунув камінь 2,29 метра.

Курйозна ситуація призвела до того, що територія сусідньої французької комуни зменшилася, а Бельгії - збільшилася (всього на пару метрів, хоча в минулому такий інцидент навіть міг призвести до війни). На щастя, зараз Франція і Бельгія знаходяться в мирних добросусідських відносинах, і ситуація лише викликала сміх у жителів прикордонних районів обох країн.

Правда, горе-фермеру все ж доведеться поставити камінь на колишнє місце, інакше йому може загрожувати кримінальна відповідальність, а в справу доведеться втрутитися франко-бельгійській прикордонній комісії.

Читайте ще: Дослідники знайшли докази того, що Червоне море - це океан

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк