09.05.2021, 16:30

Путін на параді в Москві висловився про "недобитих карателів": Пєсков пояснив, хто мається на увазі

Марина Началова | Всі новини автора
путин

Сьогодні в Москві влаштували парад з нагоди Дня перемоги, в якому взяв участь президент Росії Володимир Путін.

З іноземних гостей на парад прибув тільки президент Таджикистану Емомалі Рахмон, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Говорячи про перемогу над нацизмом, Путін заявив, що "цей величний подвиг здійснив саме радянський народ", а також зазначив, що "немає прощення і виправдання тим, хто знову замишляє агресивні плани".

"На жаль, багато чого з ідеології нацистів, тих, хто був одержимий божевільною теорією про свою винятковість, знову намагаються поставити на озброєння. І не тільки різного роду радикали і угруповання міжнародних терористів. Сьогодні ми бачимо збіговиська недобитих карателів і їх послідовників, спроби переписати історію, виправдати зрадників і злочинців, на руках яких кров сотень тисяч мирних людей", - сказав президент країни-агресора.

Пізніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков на прохання радіостанції "Говорить Москва" прокоментувати слова про "недобитих карателів" заявив, що мова йде про неонацистів у Європі.

"Ні для кого не секрет, що в європейських країнах все більше піднімають голову неонацисти, і європейці з ними борються. Звичайно, це неприйнятно для нашої країни. В Україні, в деяких країнах Прибалтики дійсно ми бачимо теж тих же неонацистів. "Галичина", яка в Києві марширувала зовсім недавно. Тому ці прояви цілком очевидні", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, нещодавно в Києві пройшов марш на честь створення дивізії "Галичина". В Офісі президента і в МЗС України засудили цей захід.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: