18.05.2021, 21:02

Північна Македонія видворяє російського дипломата

Марина Началова | Всі новини автора

Міністерство закордонних справ Північної Македонії оголосило персоною нон грата російського дипломата.

Про це офіційно заявила прес-служба відомства, передає Час Пік.

"Міністерство закордонних справ відповідно до статті 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини прийняло рішення оголосити дипломата посольства Російської Федерації небажаною особою в Республіці Північна Македонія. У зв'язку з цим 14 травня 2021 року Посол Російської Федерації був викликаний у будівлю Міністерства закордонних справ, після чого була вручена нота, що предписує вказаному дипломату покинути територію Північної Македонії протягом семи днів", - заявили в МЗС Північної Македонії.

Офіційно причина висилки російського дипломата не повідомляється. Деякі македонські ЗМІ, посилаючись на офіційні джерела, пишуть, що "поведінка дипломата не відповідала поведінці, очікуваній від країни перебування".

У Росії вважають, що Північна Македонія "пішла на поводу у Чехії", яка вислала російських дипломатів після того, як було оголошено, що Росія може бути причетна до підриву військових складів у Чехії в 2014 році.

"Це дурість велика, так йти на поводу у Чехії, хоча звинувачення на адресу Росії так і не доведені... Північна Македонія рано чи пізно про це пошкодує, все це явно не поліпшить їх відносин з Москвою", - заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ Володимир Джабаров.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: