05.06.2021, 15:40

Франція відкриває кордони для іноземних туристів

франция

З 9 червня кордони Франції будуть відкриті для іноземних туристів. У тому числі, відвідати країну зможуть громадяни України.

Відповідне рішення прийняв уряд Франції, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"З 9 червня туристичні потоки між Францією та зарубіжними країнами будуть знову відкриті в залежності від санітарної ситуації в третіх країнах і вакцинації мандрівників", - йдеться в повідомленні.

Уряд розділив країни світу на три зони - зелену, помаранчеву, червону.

У зеленій зоні опинилися країни ЄС та Європейської економічної зони, а також Австралія, Південна Корея, Японія, Нова Зеландія та Ізраїль. Жителі цих країн, які отримали щеплення від COVID-19, зможуть в'їхати на територію Франції без надання результатів ПЛР-тесту. Якщо вакцинація не була здійснена, знадобиться ПЛР-тест, зроблений не пізніше 72 годин до прибуття.

До помаранчевої зони віднесені країни, де ситуація з COVID-19 залишається невизначеною. Сюди потрапила більшість країн світу, а також Україна. Для в'їзду (навіть за умови отримання щеплень) знадобиться ПЛР-тест, зроблений не пізніше 72 годин до прибуття, або тест на антигени, зроблений не пізніше 48 годин до прибуття.

До червоної зони уряд відніс країни, де є ризик поширення штамів-мутантів (ПАР, Індія, Бразилія, Туреччина). Жителі цих країн зможуть відвідати Францію тільки за наявності дуже вагомих причин (навіть за умови пройденої вакцинації).

Читайте також: У ВООЗ заявили про проблеми в реалізації програми COVAX

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк