28.06.2021, 11:46

У Британії почали тестувати нову COVID-вакцину від AstraZeneca

Ольга Романец | Всі новини автора
Британия

Шведсько-британська фармацевтична компанія AstraZeneca заявила про початок випробувань вакцини-бустера, яка повинна захищати від бета-варіанту коронавірусу, який називають "південноафриканським".

У випробуваннях нового препарату візьмуть участь 2250 громадян Великої Британії, ПАР, Бразилії та Польщі, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Препарат, який отримав назву AZD2816, призначений для боротьби з коронавірусом типу "бета" - штамом вірусу, який вперше виявили в Південній Африці. Відзначається, що нова вакцина розроблена з використанням тієї ж основи, що і основний медзасіб AstraZeneca, але з незначними генетичними змінами спайкового білка.

Тестувати препарат будуть як на ще нещеплених людях, так і на тих, хто отримав дві дози оригінальної вакцини AstraZeneca або прищепився мРНК-вакциною, такою як Pfizer. У фармацевтичній компанії очікують отримати попередні результати випробувань до кінця року. У разі позитивного висновку новий препарат передадуть для оцінки міжнародним і національним регуляторам.

Читайте також: В Італії скасували обов'язкове носіння масок на вулиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк