06.07.2021, 20:15

У Санкт-Петербурзі ФСБ затримала консула Естонії

Марина Началова | Всі новини автора

У російському Санкт-Петербурзі ФСБ затримала естонського консула. Він нібито хотів отримати "інформацію закритого характеру".

Про це пише російський "Інтерфакс", передає Час Пік.

У Центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ повідомили, що співробітники спецслужби затримали в Санкт-Петербурзі консула Естонії Марта Лятте "при отриманні від російського громадянина матеріалів закритого характеру".

"Дана діяльність несумісна зі статусом дипломатичного працівника і має явний ворожий характер по відношенню до Російської Федерації. До іноземного дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права", - заявили в ФСБ.

У МЗС Естонії відреагували на інцидент, назвавши дії російських спецслужб провокацією. Як пише видання Delfi, посилаючись на дані відомства, Лятте затримали в Петербурзькому державному політехнічному інституті, де він перебував на робочій зустрічі.

Прес-секретар МЗС Естонії Аарі Леммік заявила, що висунуті проти Лятте звинувачення безпідставні, а докази - сфальціфіціровани.

"Це черговий приклад того, що Росія не зацікавлена ​​в дружніх відносинах з сусідами. Естонія засуджує подібну провокацію", - заявила Леммік.

Нагадаємо, в квітні в Санкт-Петербурзі ФСБ РФ затримала українського консула під тим же приводом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: