11.07.2021, 17:04

Після смерті журналіста в Грузії вимагають відставки уряду

Марина Началова | Всі новини автора

Смерть оператора грузинської телекомпанії "Пірвелі" Олександра Лашкарави, якого побили гомофобні радикали 5 липня, спровокувала нову хвилю антиурядових акцій.

Так, сьогодні представники опозиційних партій і організацій прийшли на мітинг під офіс партії влади "Грузинська мрія" в Тбілісі, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Основною вимогою учасники акції висунули відставку уряду. Опозиціонери заявляють, що влада повинна понести відповідальність за заворушення 5 липня, в результаті яких постраждали журналісти.

Демонстранти вимагали зустрічі з представниками влади, а також намагалися залишити на стінах офісу графіті з гаслами. Відбулися сутички мітингувальників з поліцією.

На 18:00 анонсований мітинг біля будівлі парламенту Грузії.

Крім того, 19 неурядових організацій вимагають відставки прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі і глави МВС Вахтанга Гомелаурі. У спільній заяві вказується, що влада знала про можливі заворушення 5 липня, але нічого не зробила для того, щоб їм запобігти. Також в НУО заявили, що всі організатори, учасники і виконавці масових заворушень і насильства мають бути притягнуті до відповідальності.

Тим часом президент Грузії Саломе Зурабішвілі відвідала сім'ю загиблого Лашкарави.

"Це величезна трагедія для всієї країни і для мене, як для президента, не кажучи вже про родину. Обов'язково все повинно бути розслідувано і винні мають понести покарання", - заявила вона.

Нагадаємо, Лашкарава був сильно побитий противниками ЛГБТ 5 липня. Він був знайдений мертвим в його квартирі через пару днів після того, як був виписаний з лікарні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: