14.07.2021, 11:44

Путін не хоче обговорювати "Північний потік-2" в "нормандському форматі"

Ольга Романец | Всі новини автора
Путин

Президент Росії Володимир Путін заявив, що неприпустимо обговорювати комерційний проект "Північний потік-2" на політичному майданчику "нормандський формат".

Про це він розповів під час інтерв'ю телеканалу "Росія-24", передає Час Пік.

Глава РФ зазначив, що "нормандський формат" є політичним майданчиком. Там лідери чотирьох країн обговорюють "ситуацію на південному сході України". Це ніяк не пов'язано з "Північним потоком-2".

Путін також додав, що Москва взяла на себе обов'язки в рамках контракту з транзиту газу.

"Росія,"Газпром" - ми підписали контракт на 5 років на прокачування певного обсягу природного газу російського нашим споживачам в Європі через територію України. Ці умови будуть строго виконані", - зазначив Путін.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підкреслював 12 липня під час зустрічі з канцером Німеччини Ангелою Меркель, що "Північний потік-2" - це "велика загроза, яка вміло ховається під маскою економічного проекту". На його думку, газопровід несе потенційну загрозу всій Європі і повинен обговорюватися на нормандському саміті. Меркель тоді зазначила, що Берлін серйозно ставиться до побоювань України через газопровід.

Читайте також: Зеленський прокоментував статтю Путіна про "єдність росіян і українців": "тепер я бачу, на що він витрачає час"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк