18.07.2021, 20:43

Загадкова хвороба: Американських дипломатів у Відні масово вразив "гаванський синдром"

Марина Началова | Всі новини автора

Влада США розслідує серію інцидентів зі здоров'ям за участю своїх дипломатів та інших співробітників американського посольства у Відні.

Співробітники американського посольства стали масово скаржитися на симптоми, відомі як "гаванський синдром", передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

З початку цього року, після вступу на посаду президента Джо Байдена, не менше 20 співробітників американського дипвідомства у Відні скаржилися на головний біль, запаморочення і проблеми зі слухом.

Влада США шукає причини нездужання своїх дипломатів, у розслідуванні беруть участь експерти міністерства охорони здоров'я США і ЦРУ.

Вперше схожі симптоми були виявлені в 2016-2017 роках у американських і канадських дипломатів на Кубі, тоді загадкове захворювання отримало назву "гаванський синдром". У співробітників посольств тоді діагностували "легкі ушкодження і набряк мозку", сильні головні болі, втрату слуху, порушення рівноваги і когнітивні проблеми. Американська влада підозрювала Кубу в "акустичних атаках", але ця версія так і не знайшла точних доказів.

Подібні симптоми в 2017 році спостерігалися також у американських дипломатів в Китаї, Росії, Польщі, Тайвані, Австралії, кількох європейських країнах. Однак випадок "гаванського синдрому" у Відні став наймасовішим після Куби.

Читайте ще: У Китаї зафіксовано перший випадок смерті людини, що заразилася вірусом мавпи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: