01.08.2021, 20:45

Білоруська учасниця Олімпіади Тімановська боїться потрапити до в'язниці на батьківщині

Марина Началова | Всі новини автора
Тимановская

Білоруська легкоатлетка Христина Тімановська, яку представники національної команди вирішили вивезти з Токіо до Мінська після критики керівництва, боїться летіти на батьківщину.

Про це вона заявила в інтерв'ю виданню tribuna.com, передає Час Пік.

"У Білорусі мене, можливо, можуть посадити до в'язниці. Я не боюся того, що мене звільнять або виженуть з нацкоманди. Я турбуюся про свою безпеку. І думаю, що на даний момент у Білорусі для мене небезпечно", - сказала Тімановська.

На питання журналіста, за що її можуть посадити, якщо вона не порушувала закон, спортсменка відповіла:

"У тому-то й справа, що нічого не зробила, але при цьому мене позбавили права брати участь в бігу на 200 метрів і захотіли відправити додому. Тому я навіть не знаю, що вам відповісти".

Відносно інформації, що з'явилася раніше, про те, що вона планує просити політичного притулку в Австрії, Тімановська зазначила, що ще думає, куди звертатися.

"Думаю, найближчу ніч над цим доведеться поміркувати. І вже завтра приймемо якесь рішення", - заявила вона.

Нагадаємо, Тімановська розкритикувала дії керівництва білоруської олімпійської збірної після того, як її без попередження поставили бігти непрофільну дистанцію. Після цього її відсторонили від подальших змагань і відвезли в аеропорт Токіо, там дівчина звернулася до японської поліції і зараз знаходиться під її захистом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк