21.08.2021, 18:31

Фермер з Нової Зеландії вперше створив молоко з кабачків

кабачки

Про соєве, мигдальне та кокосове молоко чули всі, а ось молоко з кабачків - це щось нове. Саме таке молоко вдалося виготовити фермеру з Нової Зеландії.

Агроном Хоук Шейн Ньюман вирощує японський сорт кабачків - кабочу, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Разом з шеф-кухарем Сачі Номура він вперше реалізував ідею виготовити з цього сорту кабачків молоко - кабочамілк, яке незабаром має надійти на ринок.

Варто відзначити, що цей продукт точно припаде до смаку веганам, оскільки в ньому немає нічого від тваринного світу. Кабочамілк не містить штучних ароматизаторів і барвників, без ГМО та холестерину.

Примітно, що зберігати це молоко не обов'язково в холодильнику, воно довго залишається свіжим за кімнатної температури.

Користь кабочамілк безсумнівна. До його складу входять залізо, вітаміни А, С, бета-каротин і багато клітковини.

Для виготовлення молока з кабачків відправляються овочі нижчої якості, які втратили товарний вигляд.

На сьогоднішній день йде робота над тим, щоб поставляти кабочамілк в Японію та Корею.

Читайте також:

Вперше за всю історію спостережень у Гренландії пройшов дощ, а не сніг

В Україні виявили небезпечне для життя морозиво: який продукт не можна купувати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк