27.08.2021, 07:56

У Казахстані вибухнули склади боєприпасів: загинули військові, десятки поранених

Марина Началова | Всі новини автора
взрывы в казахстане

У Жамбилській області Казахстану поблизу міста Тараз увечері 26 серпня прогриміли вибухи на складах боєприпасів у військовій частині.

У Міноборони Казахстану повідомили, що все почалося з пожежі на одному зі складів близько 19:00, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Міністр оборони Казахстану Нурлан Єрмекбаєв заявив, що в результаті вибухів загинули четверо військовослужбовців, в тому числі полковник, військовий прокурор південного регіону Арман Капезов. Ще з декількома людьми відсутній зв'язок, ведуться пошукові роботи.

За словами Єрмекбаєва, всі постраждалі - військовослужбовці Міноборони і МНС, є також цивільні службовці воєнізованої охорони.

У акіматі Жамбилської області повідомили про 66 постраждалих, які надійшли в місцеві лікарні, у більшості з них легкі травми. Станом на ранок у лікарнях перебувають 28 постраждалих, 6 з них у важкому стані.

У пунктах тимчасової евакуації знаходиться 171 осіб. У Таразі підготовлено понад 400 місць для евакуйованих із зони НП. Додатково може бути розгорнуто ще 1000 ліжко-місць.

За даними Міноборони, на складах зберігалися інженерні боєприпаси, не оснащені снарядами, які під час вибуху не чинять розльоту осколків і великих фрагментів.

Нагадаємо, в Кабулі сталися вибухи, відповідальність за які взяло на себе угруповання ІДІЛ. Загинуло понад 100 осіб, в тому числі 13 американських військових. Президент США Джо Байден наказав завдати удар у відповідь по ІДІЛ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: