21.09.2021, 17:41

Туреччина відмовляється визнавати результати виборів до Держдуми в окупованому Криму: реакція Москви

Марина Началова | Всі новини автора

Туреччина не визнаватиме результати виборів до Держдуми Росії, які проводилися в окупованому Криму.

На сайті МЗС Туреччини оприлюднено відповідну заяву прес-секретаря Міністерства закордонних справ, посла Танжу Білгіча, передає Час Пік.

"Туреччина як і раніше підтримує територіальну цілісність України і не визнає незаконну анексію Криму. Відповідно, результати виборів у Державну Думу Росії, що відбулися 17-19 вересня 2021 року також у Криму, стосовно Криму, не мають юридичної сили для Туреччини", - йдеться в заяві.

У Кремлі з цього приводу висловили "жаль".

"Ми не сприймаємо такі заяви [Туреччини про невизнання виборів у Криму] і ми відкрито про це говоримо нашим турецьким колегам. Тема Криму - це тема, по якій наші позиції діаметральним чином розходяться. Ми шкодуємо в зв'язку з такою позицією Туреччини, але сподіваємося, що з часом буде проявлена ​​політична воля і Туреччина змінить цю свою позицію, просто віддаючи данину правді і реальному стану справ", - заявив на брифінгу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

У той же час він зазначив, що Туреччина є партнером Росії і "наявність істотних питань, по яких є розбіжності, не є і не повинно бути перешкодою для розвитку двосторонніх відносин".

Нагадаємо, СБУ відкрила провадження через проведення виборів в окупованому Криму.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк