24.09.2021, 21:35

В Афганістан можуть знову повернутися публічні страти та покарання у вигляді ампутації кінцівок

талибы

До Афганістану можуть знову повернутися страти та суворі покарання. Публічні покарання дозволяти знімати на фото або відео.

Про це в інтерв'ю Associated Press розповів чиновник і один із засновників руху "Талібан" Норуддін Турабі, передає Час Пік.

Під час минулого правління талібів Турабі був міністром юстиції і главою "міністерства пропаганди чесноти та запобігання пороку". В інтерв'ю він заявив, що страти знову будуть повернуті, як це було раніше. Крім того, у вигляді покарання будуть ампутувати руки тощо.

"Всі критикували нас за покарання на стадіоні, але ми ніколи нічого не говорили про їхні закони і покарання. Ніхто не скаже нам, якими мають бути наші закони. Ми будемо слідувати ісламу і будемо встановлювати свої закони на основі Корану", - сказав Турабі.

Він зазначив, що, наприклад, відрубування рук необхідно для забезпечення безпеки, і така міра покарання має хороший стримуючий ефект. Не виключається, що страти будуть публічними. Дане питання зараз вивчається. Якщо це затвердять, то людям дозволяти знімати їх на відео та робити фото.

Представник "Талібан" запевняє, що рух змінився. Тепер мобільні телефони та телебачення будуть доступні, оскільки вони допоможуть поширювати ідеї талібів.

"Тепер ми знаємо, що замість сотень, ми можемо досягти мільйонів", - підсумував Турабі.

Читайте також: У МЗС повідомили, скільки ще українців хочуть евакуюватися з Афганістану

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк