04.10.2021, 22:54

Лідери ЄС підтвердять гарантії членства для балканських країн, - ЗМІ

Ольга Романец | Всі новини автора
Евросоюз

Лідери Європейського Союзу під час саміту, який відбудеться 6 жовтня в Словенії, планують підтвердити свої гарантії для балканських країн щодо їх майбутнього членства в блоці після подолання внутрішніх розбіжностей з цього питання.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела серед чиновників Євросоюзу, передає Час Пік.

"Після декількох тижнів розбіжностей з приводу формулювання декларації саміту для зустрічі лідерів ЄС і Балкан в Словенії, посли ЄС досягли домовленості, щоб підтвердити... свою беззастережну підтримку європейської перспективи", - сказав співрозмовник агенства.

Другий представник ЄС зазначив, що незважаючи на те, що домовленість щодо декларації саміту вже досягнута, стратегія ЄС щодо розширення своєї спільноти на південний схід зіткнулася з перешкодами. При цьому проблеми існують навіть у випадку країн, які офіційно відповідають критеріям членства.

Він також зазначив, що деякі країни-члени ЄС не бажають подальшого розширення блоку.

Як зазначає видання, багаті північні країни побоюються повторення ситуації після приєднання до ЄС Румунії та Болгарії в 2007 році, а також погано керованої міграції східноєвропейських робітників до Великобританії, яка налаштувала багатьох британців проти ЄС.

Читайте також: Рада ініціювала процедуру відставки Разумкова

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: