10.10.2021, 16:57

У Німеччині розслідують причетність Лукашенка до перевезення нелегальних мігрантів до ЄС

Ольга Романец | Всі новини автора
Беларусь

Влада Німеччини розслідує ймовірну причетність невизнаного низкою країн президента Білорусі Олександра Лукашенка до перевезення нелегальних мігрантів у ФРН.

Про це повідомляє німецьке видання Bild am Sonntag з посиланням на джерела, передає Час Пік.

Зазначається, що нелегальне перевезення мігрантів до країн Євросоюзу організоване "на державному рівні". Видання припускає, що таким чином Лукашенко хоче "шантажувати Європу з метою скасування санкцій" з Мінська.

За підрахунками німецької поліції, з серпня поточного року з боку Білорусі до Німеччини прибули майже 4 тисячі мігрантів, у тому числі 1,1 тисячі тільки за перший тиждень жовтня. Більшість нелегалів - біженці з Іраку та Сирії. До Мінська вони прилітають з Багдада і Ербіле (Ірак), Дубая (Об'єднані Арабські Емірати), Бейрута (Ліван), Аммана (Йорданія), Стамбула (Туреччина) і Дамаск (Сирія) з білоруськими студентськими візами. Після прибуття в столицю Білорусі місцеві прикордонники або міліціонери підвозять їх до ділянок польського кордону. Опинившись на території ЄС, мігранти прямують до Німеччини, пише видання.

Повідомляється, що за допомогу в нелегальному перетині кордону мігранти платять білоруській владі до 4 тисяч євро.

Нагадаємо, прес-секретар прикордонної служби Польщі Ганна Михальська заявила, що польських військових, які патрулювали кордон разом з прикордонниками, обстріляли з боку Білорусі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк