10.11.2021, 13:57

Меркель зателефонувала Путіну через нелегальних мігрантів і попросила вплинути на Білорусь

Марина Началова | Всі новини автора

Виконувач обов'язків канцлера Німеччини Ангела Меркель провела телефонні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляє прес-служба Кремля, розмова відбулася з ініціативи німецької сторони, передає Час Пік.

Як зазначається, темою розмови була ситуація із нелегальними мігрантами на кордонах Білорусі з країнами Євросоюзу.

"Президент Росії запропонував налагодити обговорення проблем у прямих контактах представників країн – членів Євросоюзу з Мінском", - повідомляє прес-служба адміністрації Путіна.

У свою чергу, офіційний представник кабміну ФРН Штеффен Зайберт у Твіттері повідомив, що Меркель попросила Путіна вплинути на білоруський режим щодо ситуації з мігрантами.

"Канцлер Меркель поговорила сьогодні з президентом Путіним телефоном про ситуацію на білорусько-польському кордоні. Вона наголосила, що інструменталізація мігрантів білоруським режимом була нелюдяною та неприйнятною, і попросила президента Путіна вплинути на це", - повідомив Зайберт.

Нагадаємо, Литва запровадила режим надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю. Також стало відомо, що дві групи мігрантів прорвалися з Білорусі до Польщі. За даними ЗМІ, Євросоюз планує запровадити нові санкції проти Білорусі через кризу з мігрантами на польському кордоні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк