10.11.2021, 14:56

У Бундестазі запропонували направити нелегальних мігрантів з Білорусі до України

Марина Началова | Всі новини автора

У фракції соціал-демократів німецького Бундестагу висловили ідею тимчасово направити нелегальних мігрантів із Білорусі до України.

З такою пропозицією виступив експерт із зовнішньополітичних питань Соціал-демократичної партії Німеччини Нільс Шмідт, передає Час Пік з посиланням на DW.

В інтерв'ю німецькій медіакомпанії Deutschlandfunk Шмідт заявив, що до вирішення проблеми з мігрантами на білорусько-польському кордоні можна залучити Україну.

На думку Шмідта, з Україною можна було б домовитися про прийом біженців доти, доки йде розгляд їхньої заявки про надання притулку в ЄС.

"Так ми можемо дати ясно зрозуміти, що не кожен біженець автоматично потрапить до Євросоюзу", – заявив Шмідт.

Також він розкритикував ставлення Польщі до мігрантів, яка витісняє біженців назад до Білорусі, не даючи їм змоги подати заявку на надання притулку в Євросоюзі. За словами німецького політика, Польща повинна дотримуватись міжнародних норм, зокрема, надавати нужденним базовий гуманітарний захист та право на розгляд заявки до притулку.

Нагадаємо, в.о. канцлера Німеччини Ангела Меркель зателефонувала президенту РФ Володимиру Путіну і попросила вплинути на Білорусь через ситуацію з мігрантами.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк