11.11.2021, 12:46

Радбез ООН проведе екстрене засідання через ситуацію з мігрантами на білорусько-польському кордоні

Марина Началова | Всі новини автора

Рада Безпеки ООН 11 листопада проведе екстренне засідання, присвячене кризі з мігрантами на кордоні між Польщею і Білоруссю.

Про це повідомили низка закордонних ЗМІ, передає Час Пік.

Як зазначається, кілька тисяч мігрантів, які хочуть потрапити до Європейського Союзу, застрягли в лісистій місцевості на білорусько-польському кордоні. ООН називає їхнє становище "нестерпним" і вимагає дій.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш зазначив, що тривожно стежить за ситуацією з мігрантами. За його словами, подібні ситуації не повинні використовуватися з політичною метою чи викликати напруженість у відносинах між державами.

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що вражена тим, що мігранти все ще  залишаються в жахливому становищі, за температури, близької до мінусової, на кордоні Білорусі та Польщі.

"Я закликаю зацікавлені держави вжити негайних заходів щодо вирішення цієї нетерпимої ситуації відповідно до їхніх зобов'язань та міжнародних стандартів у галузі прав людини і біженців", - заявила Бачелет.

За повідомленнями дипломатів, Естонія, Франція та Ірландія закликали до екстреного засідання Ради Безпеки ООН, яке має відбутися у другій половині дня у четвер.

Нагадаємо, у Бундестазі запропонували направити нелегальних мігрантів з Білорусі до України. На пропозицію німецьких політиків секретар РНБО Олексій Данілов відповів різко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк