14.11.2021, 14:17

Єврокомісія дозволила вживати в їжу перелітну сарану

Марина Началова | Всі новини автора

Європейська комісія дозволила надходження на ринок комахи Locusta migratoria (перелітна сарана) як продукт харчування.

Таке рішення ]]>Єврокомісія ]]>ухвалила на засіданні 12 листопада, повідомляє Час Пік.

На ринок продуктів харчування допускається заморожена, сушена та порошкова форма перелітної сарани. Продукція призначена для продажу як закуска або інгредієнт у низці харчових продуктів. При цьому в замороженому та сушеному вигляді ніжки та крильця комах повинні бути видалені.

Як зазначається, такий продукт повністю безпечний для людини за дотримання належних технологій виробництва, але потребує маркування щодо потенційної алергенності. Було встановлено, що вживання в їжу мігруючої сарани потенційно може викликати алергічні реакції, особливо у людей з алергією, що раніше проявлялася на ракоподібних, пилових кліщів і молюсків. Крім того, алергени з корму (наприклад, глютен) можуть потрапити в комаху, яка споживається.

Крім того, законодавчо встановлені вимоги до маркування харчових продуктів, які містять нові продукти харчування, такі як комахи.

Перелітна сарана - не перша комаха, схвалена для вживання в їжу. Торік Єврокомісія дозволила використовувати у харчовій продукції сушеного жовтого борошняного хробака.

Читайте також: Українці не злюбили одну з антикоподібних вакцин: сотні тисяч доз підуть на утилізацію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк