25.11.2021, 16:56

Близько 30 мігрантів потонули, намагаючись дістатися з Франції до Великобританії через Ла-Манш

мигранты

Щонайменше 27 мігрантів потонули у водах Ла-Маншу, намагаючись на човні дістатися з Франції до Великобританії. Трагедія сталася через те, що надувний човен перекинувся.

Про це повідомляє видання ВВС, передає Час Пік.

За словами міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена, серед загиблих - одна дівчинка та п'ять жінок. Двоє людей були врятовані, а один зник безвісти. Ще чотири людини були затримані у зв'язку з організацією незаконної переправи біля берегів Бельгії.

Інцидент стався в середу, 24 листопада. Рибальське судно, що проходило неподалік, помітило кілька людей в морі біля французьких берегів і забило тривогу. Рятувальна операція триває. Французька та британська влада проводять рятувальну операцію по повітрю і по морю, щоб знайти можливих жертв інциденту і тих, хто міг вижити.

За словами прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонса, він "не залишить каменя на камені", щоб зупинити торговцем людьми, які організовують подібні переправи.

Міжнародна організація з міграції заявила, що це найбільша разова втрата життів в Ла-Манші з моменту початку збору даних в 2014 році.

Читайте також: 

Мігранти з Білорусі знову штурмували польський кордон: постраждали 4 військових

Узбекистан обмежив польоти до Мінська для громадян Близького Сходу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк