30.11.2021, 15:00

"Говорили ще на початку року": Путін відповів на питання щодо загрози вторгнення в Україну

Марина Началова | Всі новини автора

Якщо Україна та Росія налагодять відносини, то жодних загроз ніхто не відчуватиме, заявив президент РФ Володимир Путін.

Про це він говорив на форумі "Россия зовет!", передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

Путіну запитали, чи потрібно інвесторам боятися військового вторгнення Росії в Україну.

"Дивіться, про можливе введення російських військ в Україну говорили ще на початку року. Але, як бачите, цього не сталося", - відповів Путін.

"Справа не в тому, щоб вводити війська чи не вводити, воювати чи не воювати, а в тому, щоб налагодити відносини щодо створення більш справедливого, сталого розвитку та врахування інтересів з безпеки всіх учасників міжнародної діяльності. Якщо ми щиро до цього прагнутимемо, жодних погроз ніхто не відчуватиме", - додав він.

Путін нібито вбачає загрозу для ОРДЛО з боку українських військових. Також він заявив, що великомасштабні військові навчання біля кордонів Росії та у Чорному морі створюють загрози для РФ.

"Ви запитали про Україну, де ці червоні лінії? Вони насамперед у створенні загроз для нас, які можуть виходити з цієї території. Якщо й надалі все розширюватиметься в цій інфраструктурі, то я вже публічно говорив, якщо на території України виникнуть комплекси ударні, підлітний час до Москви буде 7-10, а у разі розміщення гіперзвукової зброї 5 хвилин... А нам що робити? Ми тоді маємо щось подібне створити щодо тих, хто нам так загрожує", - заявив Путін.

Як уже повідомлялося, у Москві продовжують заперечувати загрозу військової ескалації щодо України і називають Росію "миролюбною країною".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк