30.11.2021, 22:01

Новий штам COVID-19 "Омікрон" виявили вже в 11 європейських країнах

коронавирус

Новий штам коронавірусу "Омікрон" виявили вже в одинадцяти країнах Європейського Союзу та Європейської економічної зони.

Про це повідомив Європейський центр профілактики і контролю захворювання, передає Час Пік з посиланням на офіційний сайт ЄС.

"Станом на 30 листопада 2021 року 44 підтверджених випадки SARS-CoV-2 Omicron VOC було зареєстровано в одинадцяти країнах Європейського Союзу та Європейської економічної зони (Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Франція, Німеччина, Італія, Нідерланди, Португалія, Іспанія та Швеція) за інформацією з відкритих джерел", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що також було зареєстровано низку ймовірних випадків, але вони ще розслідуються. Більша частина випадків штаму "Омікрон" пов'язана з поїздками пацієнтів до африканських країн.

Разом з тим, всі підтверджені випадки протікали безсимптомно або мали легкі симптоми.

"Досі серед цих випадків не було зареєстровано жодного серйозного випадку захворювання або летального результату", - підкреслили в Центрі.

Крім того, "Омікрон" зареєстрований в дев'яти країнах і територіях за межами ЄС (Австралія, Ботсвана, Канада, Спеціальний адміністративний район Гонконг, Ізраїль, Японія, Південна Африка, Швейцарія та Великобританія).

Читайте також: В Австрії пропонують карати за відмову від вакцинації штрафом або в'язницею

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк