02.01.2022, 21:19

В Ізраїлі сподіваються на колективний імунітет після спалаху "Омікрону"

Марина Началова | Всі новини автора

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю протягом найближчих трьох тижнів очікує рекордних показників захворюваності на COVID-19 у зв'язку з поширенням штаму "Омікрон".

Водночас, у відомстві сподіваються, що після спалаху в країні виникне колективний імунітет, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

Глава ізраїльського МОЗ Нахман Аш сподівається, що колективного імунітету все ж таки вдасться досягти великою кількістю щеплень, а не масовою захворюваністю.

"Кількість заражень має бути дуже високою, щоб досягти колективного імунітету. Це можливо, але ми не хочемо досягти цього через інфікування, ми хочемо, щоб це сталося в результаті вакцинації багатьох людей", - сказав Аш.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт заявив у неділю на початку щотижневого засідання кабінету міністрів, що незабаром у країні реєструватимуться десятки тисяч випадків захворювання на день.

Експерти в галузі охорони здоров'я вважають, що протягом наступних трьох тижнів кожен третій чи четвертий ізраїльтянин заразиться коронавірусом. Натомість у країні закінчуються набори для тестів.

Тим часом в Україні скоро дозволять робити бустерну дозу вакцини людям старше 60 років, а потім усім бажаючим.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк