26.01.2022, 17:10

У "Єдиній Росії" запропонували відкрито постачати озброєння до "ЛДНР"

Марина Началова | Всі новини автора

Керівник фракції "Єдиної Росії" в Держдумі РФ Володимир Васильєв звернувся до керівництва країни з проханням розпочати постачання військової продукції на тимчасово окуповану частину Донбасу "для захисту від агресії".

Заяву Васильєва оприлюднила прес-служба партії "Єдина Росія", повідомляє Час Пік.

Він заявив, що дії НАТО в Україні "нагадують повернення до нацизму та бендерівщини".

"Влаштовувати істерію у світових ЗМІ і одночасно "накачувати" Україну західною летальною зброєю - дуже небезпечно. Ми сьогодні розуміємо - те, що сьогодні "накачують" Україну ракетними комплексами, гранатометами, іншими боєприпасами. Причому там же з'являються і інструктори, які навчають використанню цих систем. Це велика небезпека", - сказав Васильєв.

За його словами, це виглядає "як підготовка до бойових дій проти мирного населення".

"Нас дуже непокоїть благополуччя мирних громадян. Військові обстріли в Луганській та Донецькій областях збільшуються, знову гинуть люди, страждають, руйнується їхня власність. Винищення людей ми не можемо допустити, тому ми довго чекали, поки розумне рішення переможе у Вашингтоні, але цього не відбувається. Ми чуємо тільки про санкції та озброєння, що надходять у зону конфлікту", - заявив Васильєв.

"У Раді Думи, у фракції, у партії ми консультувалися з цього питання і дійшли розуміння, що не можемо кинути людей на свавілля київського режиму. У зв'язку з цим ми звертаємося до керівництва нашої країни надати допомогу Луганській та Донецькій республікам у вигляді постачання необхідної для стримування агресії військової продукції, а також вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки їхніх громадян", - наголосив політик.

До цього секретар Генради "Єдиної Росії" Андрій Турчак заявив, що необхідно надати допомогу "ЛДНР" поставками окремих видів озброєнь для підвищення їхньої обороноздатності та стримування "воєнної агресії, що готується Києвом".

Раніше КПРФ подала до Держдуми проект звернення до президента Росії з проханням визнати незалежність "ЛДНР".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: