26.01.2022, 20:38

США передали Росії письмову відповідь щодо "гарантій безпеки"

бликен

У середу, 26 січня, США передали російській стороні письмову відповідь на вимоги щодо "гарантій безпеки". 

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ РФ, передає Час Пік. 

За інформацією відомства, посол США в РФ Джон Салліван зустрівся з заступником міністра МЗС Росії Олександром Грушко і передав документ.

У свою чергу, держсекретар США Ентоні Блінкен в ході сьогоднішнього брифінгу підтвердив передачу документа і розкрив його зміст. Так, у письмовій відповіді, за його словами, викладені думки США та їх союзників, дана оцінка "занепокоєнням" Росії і позначені сфери, в яких Вашингтон та Кремль можуть знайти спільну мову.

"Ми впевнені, що наші принципи, якими ми керуємося, в тому числі щодо територіальної цілісності і суверенітету України та права кожної країни самостійно приймати рішення щодо вступу в альянси, ми повинні прийняти взаємні прозорі заходи щодо ядерного потенціалу і військових навчань в Європі", - заявив Блінкен.

Як повідомив держсекретар США, в документі також підняте питання контролю над озброєнням. Американська сторона готова укласти додаткові угоди на цей рахунок.

"Наша відповідь скоординована з Україною та Європою. Ми врахували їхню думку і побажання в нашій відповіді Москві", - додав Блінкен.

Читайте також: Посольство США закликало американців покинути Україну якнайшвидше

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: