02.06.2022, 20:57

Путін невиліковно хворий і, можливо, вмирає, - Newsweek

путин

Президент РФ Володимир Путін у квітні поточного року пройшов курс лікування від онкологічного захворювання. Ймовірно, після лікування його стан покращав. Однак він все одно невиліковно хворий і, можливо, вмирає.

Про це ]]>повідомляється]]> в ексклюзивному матеріалі Newsweek, передає Час Пік.

За інформацією джерел видання, якими є співробітник офісу директора Національної розвідки, чиновник розвідувального управління Пентагону і старший офіцер ВВС у відставці, ізоляція російського президента ускладнює точну оцінку його здоров'я.

Однак наприкінці квітня - у середині травня американські спецслужби дійшли консенсусу в тому, що Путін серйозно хворий і, можливо, вмирає. Зокрема, до таких висновків підштовхнула його поява на параді 9 травня. Розвідувальна спільнота США дійшла висновку, що ситуація зі здоров'ям російського президента може бути значно гіршою, ніж вважалося раніше.

У доповіді, підготовленій наприкінці травня, ця оцінка не змінилася. Попри те, що Путін став частіше з'являтися на публіці.

Чиновник розвідувального управління Міноборони США зазначає, що через різке скорочення зустрічей Путіна з іноземними лідерами та його ізоляцію після початку війни у ​​Вашингтона значно скоротився потік інформації з Москви.

"Путін безперечно хворий... Чи скоро він помре - невідомо. Ми не можемо бути абсолютно впевнені. Ми не повинні спиратися лише на ті дані, які підтверджують бажаний результат. Він все ще небезпечний, і, якщо він помре, буде хаос. Нам треба зосередитися на цьому", - стверджують у розвідувальному управлінні.

Читайте також: "Наприкінці шляху?": Путіна готують до операції

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк