22.07.2022, 21:13

У Британії вважають, що протягом 10 днів РФ виведе свої війська з Херсона

херсон

Росіяни, ймовірно, не витрачатимуть більше сили та ресурси на захист Херсона і змушені будуть піти протягом наступного тижня.

Таке припущення робить провідний британський військовий експерт Майк Мартін, науковий співробітник Королівського коледжу Лондона, передає Час Пік із посиланням ]]>на Sky News.]]>

На думку Мартіна, президент РФ Володимир Путін може виставити виведення військ з Херсона як черговий "жест доброї волі". Це відбудеться у наступні 10 днів.

Військовий експерт вважає, що зараз війна перебуває "в дуже цікавому моменті". Зокрема, він наголосив на оперативних паузах, які робить російська армія на Донбасі. Україна використовує ці паузи, завдаючи ударів із західної зброї по командним центрам та пунктам управління окупантів у Херсоні.

РФ доведеться значно відсунути свої склади постачання, щоб вони опинилися за межами досяжності далекобійної зброї в арсеналі українських військових.

"Це означає, що Росія, яка покладається на дуже важкий артилерійський спосіб ведення війни (а артилерія - найінтенсивніша логістична річ з тих, що будь-коли існували), ймовірно, більше не може доставляти достатню кількість припасів до лінії фронту для ведення наступальних дій; вони, мабуть, можуть тільки оборонятися зараз на Херсонському фронті... Якби я був російським солдатом у Херсоні, мені зараз було б дуже страшно", - додав Мартін.

Читайте також: Чому не варто чекати контрнаступу і як діють ЗСУ зараз, - погляд військового аналітика

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк