09.03.2024, 16:31

Кремль запровадив заборону на експорт бензину: у розвідці назвали причину

Віктор Білий | Всі новини автора

Прицільні удари України по російськім НПЗ змусили Кремль запровадити заборону на експорт бензину. До середини лютого 2024 року від ударів БПЛА постраждали 20 об'єктів нафтової галузі РФ. До кінця лютого і в березні додалося ще з десяток пошкоджень.

Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter (X), передає Час Пік.

Зазначається, що 1 березня Росія запровадила шестимісячну заборону експорту бензину, щоб стабілізувати ціни на внутрішньому ринку в умовах зростання попиту. Постанова уряду РФ №243 від 29 лютого 2024 року відновлює експортне ембарго, яке діяло з 21 вересня до 17 листопада 2023 року.

"Ймовірно, російські нафтопереробні потужності тимчасово скоротилися через численні удари українських безпілотних літальних апаратів по НПЗ по всій Росії", - йдеться у зведенні британської розвідки.

Такими діями російська влада планує досягти двох цілей. По-перше, зменшить тиск на постачальників палива, адже відтепер вони працюватимуть лише на внутрішньому ринку. По-друге, нафтопереробні заводи (НПЗ) отримають час на ремонт після атак дронів.

На думку експертів, НПЗ Росії справді постраждали внаслідок масованих ударів українських безпілотників. Ремонтуватимуть їх довше, оскільки через санкції ускладнився шлях запчастин.

Тим часом у Кремлі намагаються утримати зростання цін для пересічних росіян, які мають прийти на вибори та проголосувати за президента Володимира Путіна.

Читайте також: У російських Таганрозі та Курську вночі лунали вибухи: у Міноборони РФ заявили про масовану атаку БПЛА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк