09.04.2024, 12:38

У Воронезькій області безпілотники атакували навчальний авіацентр: у ГУР підтвердили удар

фячіцукаа

В ніч на сьогодні, 9 квітня, безпілотники Головного управління розвідки Міноборони України атакували навчальний авіаційний центр у Воронезькій області РФ.

Про це в етері розповів представник ГУР Андрій Юсов, передає Час Пік.

У ніч проти вівторка, 9 квітня, у Воронезькій області РФ пролунав вибух, спалахнула пожежа. Місцеві пабліки активно ширять відео з місця події. Пишуть про атаку безпілотниками по навчальному центру підготовки військових льотчиків.

На опублікованих у соцмережах кадрах можна побачити, як росіяни зі стрілецької зброї намагаються щось збити у небі, а далі – спалах і звук потужного вибуху.

Представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов підтвердив атаку по Борисоглібську.

За його словами, дрони уразили основні виробничі потужності. Юсов не уточнив, про які саме потужності йдеться, однак низка Telegram-калів писали, що на території авіаучилища могли збирати ударні безпілотники.

"Так, авіаційний завод. Це те, що можемо констатувати з різних джерел. Був гуркіт – також можемо підтвердити. Деталей розкривати не будемо, але, за попередньою інформацією, уражені основні виробничі потужності підприємства", – зазначив розвідник.

Губернатор російської області Олександр Гусєв вночі запевняв у тому, що успішно вдалося знешкодити БПЛА літакового типу за допомогою засобів РЕБ.

Читайте також:

Вночі ворог атакував високовольтні підстанції у двох областях: наслідки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк