20.12.2020, 18:24

Перспективи вакцинації, "карантинні" виплати і підвищення пенсій: головні новини України за 20 грудня

Марина Началова | Всі новини автора

Президент Володимир Зеленський висловився про отримання Україною вакцини проти коронавіруса, в Мінсоцполітики розповіли про етапи підвищення пенсій в 2021 році, а наймані працівники і ФОП на наступному тижні почнуть отримувати компенсації за карантин. Про головні новини неділі читайте в одній статті.

"Ти не повинен брати її": Зеленський радикально висловився про російську вакцину проти COVID-19

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю The New York Times розповів про непросту ситуацію з вакцинацією від COVID-19, яка склалася в Україні: нашої країни немає серед тих, хто отримає вакцину в першу чергу. Також глава держави висловився категорично проти застосування в Україні російської вакцини. Подробиці читайте в публікації.

"Карантинні" 8 тисяч гривень почнуть виплачувати з 22 грудня - Петрашко

Міністр економіки Ігор Петрашко заявив, що з 22 грудня розпочнуться виплати компенсацій в розмірі 8 тисяч для ФОП і найманих працівників, які втратили заробіток через карантин. Ті, хто не встиг подати документи до 21 числа, отримають виплати тільки в наступному році. Відео висловлювання міністра дивіться тут.

Підвищення пенсій у 2021 році: у Мінсоцполітики зробили важливе для пенсіонерів уточнення

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розставила крапки над "i" щодо майбутнього підвищення пенсійних виплат. Підвищення буде проходити в кілька етапів для різних категорій пенсіонерів. Подробиці читайте в статті.

Частина українців не зможе більше продавати свої авто та інші ТЗ

В Україні були внесені зміни до Порядку реєстрації транспортних засобів. Перереєстрація та зняття транспортного засобу з обліку проводитися не будуть, якщо прізвище продавця фігурує в Єдиному реєстрі боржників. Однак є винятки, повідомляється в публікації.

COVID-19 в Україні: за добу виявлено 8325 нових випадків захворювання

Кількість випадків коронавірусної хвороби, виявлених з початку пандемії, в Україні досягла 964 448 осіб. З них вже одужали 581 162 особи, летальних випадків - 16 585. Серед регіонів на перше місце по добовій захворюваності "вирвалася" Одещина. Детальну статистику по областях дивіться в статті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк