22.12.2020, 22:32

В Україні хочуть заборонити розміщувати рекламу біля доріг

Марина Началова | Всі новини автора
реклама на дорогах

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується заборонити розміщувати рекламу на автошляхах.

Законопроект ]]>№ 4534]]> підготували народні депутати з фракції "Слуга народу" на чолі з першим віце-спікером парламента Русланом Стефанчуком, передає Час Пік.

У Фейсбуці Стефанчук зазначив, що нині дорожні знаки на автошляхах України загублені серед яскравої реклами, яка відвертає увагу водіїв, перешкоджає оцінці дорожньо-транспортної ситуації, що особливо погіршується через яскраве освітлення рекламних банерів у темну пору доби.

"В умовах постійного зростання автотранспортних потоків, збільшення навантаження на дорожньо-транспортну інфраструктуру, небезпека від розміщення додаткових подразників уваги водіїв у формі рекламоносіїв тільки загострюється, що потребує вжиття невідкладних заходів реагування", - заявив Стефанчук.

За його словами, зменшити аварійність на дорогах України покликаний законопроект "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони розміщення реклами на автошляхах.

Проєктом закону пропонується встановити заборону розташовувати засоби зовнішньої реклами на автомобільних дорогах, вулицях, залізничних переїздах, зокрема:

  • на пішохідних доріжках та алеях;
  • на велосипедних доріжках;
  • у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування та на відстані менш ніж 10 метрів від краю такої смуги;
  • у межах смуги відведення вулиць і доріг населених пунктів та на відстані менш ніж 5 метрів від краю такої смуги;
  • над проїзною частиною автомобільних доріг;
  • на відстані менш ніж 50 метрів від місця перехрещення дороги із залізничними коліями.

"Ухвалення запропонованих законопроєктом змін сприятиме підвищенню рівня безпеки людей, які користуються транспортними засобами чи беруть участь у дорожньому русі; утвердженню й забезпеченню прав і свобод людини; зменшенню кількості ДТП на автомобільних дорогах України", - зазначив Стефанчук.

Нагадаємо, спікер ВРУ Дмитро Разумков розкритикував призначення Юрія Вітренка головою Міненерго в обхід парламенту.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк