30.12.2020, 18:55

Подвійне громадянство, рейтинги політиків та протистояння КСУ і Зеленського: головні новини України за 30 грудня

Марина Началова | Всі новини автора
украина новый год карантин

У МЗС натякнули на можливість запровадження подвійного громадянства для українців, Кабмін дозволив розпочати перевірки одержувачів соціальних виплат, а Конституційний Суд відмовився виконувати указ президента Володимира Зеленського. Про ці та інші головні новини країни читайте в одній статті.

У МЗС заговорили про подвійне громадянство для українців, але не з Росією

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підняв тему можливості введення подвійного громадянства для українців. За його словами, це потрібно для утримання українців в єдиному ментальному і юридичному просторі. При цьому про подвійне громадянство з Росією мови бути не може, заявив глава МЗС. Детальніше читайте в статті.

Україна підписала контракт на постачання 1,9 мільйона доз китайської вакцини від COVID-19

МОЗ уклало контракт про постачання в Україну вакцини від COVID-19 виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Йдеться про закупівлю 1 913 316 доз за ціною 504 грн за дозу. Перша партія буде поставлена ​​в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації вакцини. Подробиці читайте в публікації.

У КСУ не погодилися виконувати указ Зеленського про відсторонення Тупицького

У Конституційному Суді України заявляють, що указ президента Володимира Зеленського про відсторонення глави КСУ Олександра Тупицького є юридично нікчемним і не може підлягати виконанню, а також пригрозили юридичною відповідальністю за "віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу". Подробиці читайте в матеріалі.

Новий президентський рейтинг: кого б українці обрали сьогодні

Якби президентські вибори проходили в кінці грудня 2020 року, для українців мало що змінилося б, оскільки все одно лідирує Володимир Зеленський. Друге місце в рейтингу електоральних симпатій займає Юрій Бойко, третє - Петро Порошенко. Відсотки підтримки інших політиків дивіться тут.

В Україні перевірять всіх одержувачів соцвиплат: Кабмін дозволив почати перевірки пенсіонерів та субсидіантів

Кабінет Міністрів України затвердив порядок перевірки одержувачів держвиплат. Верифікацію проводитиме Мінфін, а позбавляти допомоги в разі виявлених порушень буде Мінсоцполітики. Державні органи отримають доступ до платформи, на якій міститься інформація про одержувачів виплат. До якої інформації буде відкритий доступ - читайте в статті.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк