17.02.2021, 19:59

"Укрзалізниця" анонсувала новий сервіс: поїздки пролетять непомітно

поезд уз

Українці зможуть подорожувати залізницею з комфортом. В "Укрзалізниці" повідомили про те, що незабаром в поїздах з'явиться бездротовий інтернет за технологією Wi-Fi.

Про це повідомляє прес-служба компанії, передає Час Пік.

В першу чергу бездротовим інтернетом почнуть оснащувати поїзди категорії "Інтерсіті+". Як пояснив директор з інформаційних технологій "Укрзалізниці" Володимир Рєзнік, ці поїзди часто використовують як "офіси на колесах", тому для пасажирів вкрай важлива наявність мережі.

"Поїзди "Інтерсіті +" часто використовуються як офіси на колесах, тому в цих поїздах насамперед важливо забезпечити якісний доступ в інтернет", - повідомив він.

В якості пілотного проекту, планується оснащення Wi-Fi швидкісних поїздів напрямку Київ-Харків. Крім того, опрацьовується концепція масштабування мережі на всі напрямки. Однак для початку потрібно вирішити проблему з покриттям сліпих зон.

"Якщо цей проект буде успішним, ми введемо Wi-Fi у всіх поїздах, забезпечимо безперебійний зв'язок протягом усього шляху прямування поїздів по території України", - зазначив Резнік.

Читайте також: Названо 5 марок авто, які не можна купувати в жодному разі (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк