05.03.2021, 07:55

Названо регіони України, в яких можуть запровадити "червоний" рівень епідопасності

регионы, в которых могут ввести "красную" зону карантина

Стало відомо, які регіони в Україні можуть найближчим часом потрапити у "червону" зону карантину. Щонайменше ще в чотирьох областях можуть ввести посилені карантинні обмеження.

Через збільшення випадків захворювання на COVID-19 щонайменше ще чотири області можуть потрапити до "червоної" зони. Про це 4 березня сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі токшоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", повідомляє Час Пік.

Йдеться про Закарпатську, Вінницьку, Миколаївську та Львівську області. Глава МОЗ збирається відправити фахівців на інспекцію до Закарпатської області.

"Що в нас викликає ще занепокоєння, особливо за рівнем госпіталізації? Це Вінницька область. Я сьогодні там був і міг на власні очі передивитися. У нас є занепокоєння у Миколаївській області. Львівська область – там по-іншому показник, який перебуває в "помаранчевому" рівні.

У той же самий час за завантаженням ліжок з киснем найбільший показник – у Закарпатській області (65%). Думаю, що відправлю когось із заступників на інспекцію в Закарпатську область. За динамікою вона ближча до того, аби зайти у "червоний" рівень епідбезпеки", – сказав Степанов.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я оновило список областей, що потрапили до "червоної", "помаранчевої" та "жовтої" карантинні зони. Станом на 4 березня у "зеленій" зоні немає жодної області. Оновлений перелік зонування з'явився на сайті МОЗ.

У "червону" зону потрапило 3 області: Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська.

"Помаранчева" зона: Вінницька, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська.

Решта областей та м. Київ - у "жовтій" зоні.

Читайте також: 

В Україні почалася 3-я хвиля COVID-19: Шмигаль назвав умову введення нового локдауну

Безпліддя, розсіяний склероз та мутація генів: популярні фейки про вакцинацію від COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк