02.05.2021, 20:07

ПЦУ отримала у Михайлівському соборі Благодатний вогонь з Єрусалиму

Марина Началова | Всі новини автора

У Михайлівський Золотоверхий собор доставили Благодатний вогонь з Єрусалиму. Про це повідомила прес-служба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ), передає Час Пік.

Повідомляється, що сьогодні, 2 травня, з благословення предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт зустрів Благодатний вогонь з Єрусалиму.

"Святе Світло є для кожного із нас символом Божественного Світла, Яким є Воскреслий Господь наш Ісус Христос. Ми з вірою приймаємо цей вогонь як Світло, яке повинно освітлювати наші душі, шлях кожного християнина, який йде до спасіння і до Царства Небесного. Висловлюю вдячність сьогодні двом жінкам, вірним Православної Церкви України, за допомогою яких Благодатний вогонь рейсовим літаком був доставлений до Києва, і зараз він знаходиться у нашому Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі. Також хочу наголосити, що Благодатний вогонь не повинен затьмарювати саме свято Воскресіння Господнього, а він має бути для нас знаком Божої благодаті, яка надається нам напередодні цього свята", - сказав намісник монастиря архієпископ Агапіт.

У ПЦУ повідомили, що вогонь було доставлено до кафедрального собору Православної Церкви України рейсовим літаком вірянами та людьми доброї волі за сприяння компанії "Нова пошта Глобал".

Читайте ще: Великдень 2021: як і коли правильно поминати померлих і що не можна робити на кладовищі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк