28.06.2021, 07:29

Україна поки не може стати членом ЄС і НАТО, - кандидати в канцлери Німеччини

Ольга Романец | Всі новини автора
Украина пока не может стать членом ЕС и НАТО, - кандидаты в канцлеры Германии

Кандидати в канцлери Німеччини Армін Лашет і Олаф Шольц вважають, що найближчим часом Україна не зможе стати членом Європейського Союзу і НАТО.

Армін Лашет зазначив, що для такого масштабного кроку спочатку необхідно синхронізувати законодавство України і країн Заходу, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Крім цього, політик сказав, що поставки німецької зброї в Україну неможливі.

Водночас Шольц вважає, що вступ України до НАТО поки не обговорюється. А ось для приєднання Києва до Європейського Союзу потрібно реформувати сам ЄС.

Також політики заявили, що будуть підтримувати припинення роботи газопроводу "Північний потік-2", якщо після завершення будівництва Росія почне його використовувати проти безпеки України.

Як відомо, вибори в Бундестаг пройдуть 26 вересня. Ангела Меркель, яка була при владі протягом 16 років, вирішила не переобиратися і поступитися канцлерське крісло своєму наступнику.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час панельної дискусії щодо ролі Німеччини у світі, яку організувала Мюнхенська конференція з безпеки, поставив кілька запитань кандидатам на посаду федерального канцлера.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк