01.09.2021, 18:50

Кабмін змінив вимоги до маркування побутової техніки

Ольга Романец | Всі новини автора
маркировка техники

Кабінет Міністрів затвердив постанову, що регламентує вимоги до маркування побутової техніки відповідно до зобов'язань України за договором з ЄС.

"Затвердження проєкту акта дозволить досягти гармонізації нормативно-правових актів з вимогами європейських актів у сферах енергетичного маркування та екодизайну. Механізм дії регуляторного акта-внесення змін до технічних регламентів в частині регламентації вимог щодо енергетичного маркування та екодизайну енергоспоживаючих продуктів, відповідно до законодавства ЄС", - зазначено в пояснювальній записці до документа, передає Час Пік.

Зокрема, згідно з постановою, виробники повинні додавати до кожної моделі холодильника, пральної або посудомийної машини, введеної в обіг з 1 січня 2022 року друковану та енергетичну етикетку і мікроафішу.

Проєкт постанови також регламентує вимоги до опису техніки, яку продають через iнтернет. Так, електронна енергетична етикетка повинна тепер відображатися разом з ціною приладу. Опис повинен також містити маркування класу енергоефективності приладу. Інформація про Клас енергоефективності повинна бути доступна і в альтернативному тексті, якщо зображення приладу недоступне.

Нагадаємо, сьогодні, 1 вересня на засіданні уряду було прийнято кілька рішень. Зокрема, про підвищення стипендії українським студентам, а також про нарахування пенсій для чорнобильців та їх сімей.

Крім того, Кабінет міністрів спростив процедуру подачі заяви в ЗАГС про намір вступити в шлюб.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: