28.09.2021, 21:30

"Чим займалися батьки під час Вітчизняної війни": Українців спантеличили питання призовникам

Марина Началова | Всі новини автора

Українським призовникам у 2021 році пропонують заповнити досить дивну автобіографію.

Журналістка і громадський діяч Іванна Коберник показала в Фейсбуці бланки, які повинні заповнювати юнаки, що підлягають призову, передає Час Пік.

За її словами, такі анкети дають заповнювати 16-річним хлопцям у школах при постановці на облік у військкоматі.

"Йшов 2021 рік. Рік 30-річчя Незалежності України. В столиці незалежної України 16-річним хлопцям роздають документи для постановки на військовий облік у військомат. І що ж цікавить військовий комісаріат незалежної вже 30 років України?" - пише автор посту.

Судячи зі змісту анкети, вона не оновлювалася кілька десятиліть, оскільки такі питання могли задати хіба що в СРСР: національність, наявність родичів за кордоном і чи є з ними зв'язок. Особливо вразило користувачів мережі питання про те, де знаходилися і чим займалися батьки призовника під час Вітчизняної війни. До слова, поняття "Велика вітчизняна війна" в Україні не вживається вже кілька років: цю подію слід називати Другою світовою війною.

До всього іншого, в бланку надруковано шаблон року народження 19.., тоді як в Україні зараз в основному призиваються в армію юнаки 2000-х років народження.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: