10.10.2021, 21:55

Вже скоро: синоптики розповіли, коли в Україні чекати першого снігу

Ольга Романец | Всі новини автора
зима

Погода на початку жовтня залишається стабільною, як і в попередньому місяці. Однак, як кажуть синоптики, поточний місяць буде дуже контрастним.

Про це пише "Час-Дій", передає Час Пік.

Стабільна, відносно комфортна погода спочатку перетвориться на тепле "бабине літо", а потім здивує справжньою зимою посеред осені.

Кліматологи запевняють, нинішній жовтень буде відрізнятися від попередніх років. Традиційно перший сніг випадає в листопаді, а іноді і в грудні. А ось у жовтні українці звикли милуватися золотистим листям, багряними квітами і теплими днями. Бабине літо завжди припадає саме на другий місяць осені. Цього року його теж слід чекати - в середині місяця.

Після потепління українці зіткнуться з аномально холодним циклоном, з яким прийдуть заморозки до -3...-4 градусів, а також перший сніг. Зимових опадів слід чекати приблизно 25-26 жовтня. Згодом сніг розтане, проте істотного потепління після цього чекати не варто.

Нагадаємо, до середини наступного тижня на території Луганської області стане помітно тепліше, проте приємну синоптичну картину можуть затьмарити дощі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: