06.11.2021, 21:34

Український шеф-кухар запропонував ввести День борщу, але чекати на офіційний указ не потрібно

борщ

Український шеф-кухар і телеведучий Євген Клопотенко пропонує ввести нове свято - День борщу. Причому на офіційному рівні. 

Своїми ідеями кулінар поділився на сторінці в Facebook, передає Час Пік. 

"Нам потрібен день борщу. Як вам це? Всеукраїнський масштабний день, коли всі українці варять у себе вдома борщ. Ясна річ, що ви його і так готуєте, але це інше. Ось уявіть: ми збираємося сім'ями, кожен представляє свій борщ, всі їдять, обговорюють. Хтось влаштовує змагання. Хтось розповідає, через які життєві події він прийшов до саме таких рецептурних рішень. Таким чином, ми через борщ передаємо один одному досвід і робимо свою культурну спадщину живою", - пише шеф-кухар. 

За його словами, завершуватися такий день повинен обговоренням кулінарних навичок у приготуванні борщу, а в ЗМІ з'являться огляди по регіонах. 

"І стрічка в соцмережах заповнена повідомленнями друзів з фотографіями їх борщу. День, в якому багато підтримки, дискусій і єднання", - ділиться міркуваннями Клопотенко. 

Він зазначив, що вже рік думає над реалізацією ідеї на офіційному рівні. Як саме це має відбуватися - шеф-кухар не уточнює. Разом з тим, він пропонує не чекати офіційної директиви, а вже на вихідних провести "пробну версію". 

"Просто приготуйте борщ і поділіться з друзями. Розкажіть про інгредієнти і обов'язково поставте хештеги #борщ та #borscht. Адже це прекрасно, коли нація демонструє, як вона пишається своїми культурними елементами", - дав "інструкції" Клопатенко. 

Читайте також: Стане великим дефіцитом: в Україні хочуть заборонити продаж популярного продукту

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк