26.11.2021, 08:52

Данілов сказав, чи існує загроза повномасштабного вторгнення Росії

Марина Началова | Всі новини автора

Військова загроза з боку Росії існує постійно, але свідчень про пряме вторгнення на даний момент немає.

Про це говорив в ефірі програми "Право на владу" секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє Час Пік.

"Загроза, доки є Російська Федерація, є завжди. Я жодного разу не говорив, що загроз немає. Йдеться про пряме вторгнення. Для того щоб було вторгнення, мають відбутися певні речі. Цих речей на сьогодні немає, чи будуть вони завтра, будемо дивитися, аналізувати", - заявив Даниілов.

На його думку, Путін загострює ситуацію, тому що хоче натиснути на президента США Джо Байдена.

"У Путіна велике бажання сісти за стіл переговорів з Байденом, бажано цього року, і домовитися про те, що він тут правитиме. Крапка. І зараз ця істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ, просування взад-вперед усіх військ, тренування, – це все в контексті того, що вони мають домовитися. Що буде, якщо вони не домовляться? Якими будуть дії Путіна? Важко сказати, тому що в голову йому залізти вкрай складно", - зазначив Данілов.

Він додав, що Путіна в Україні ніхто не чекатиме, окрім ОПЗЖ.

"Де та допомога, на яку він, як варіант, буде розраховувати? У нас є наші громадяни, які тут нікого не чекають. Це наша земля. Чого він має сюди припертися? Для того, щоб закінчилася війна на території Донецької та Луганської областей, треба дуже прості речі: вони (росіяни) повинні звідти забратися", - сказав Данілов.

Читайте також: Олег Ляшко заявив, що в Україні введуть воєнний стан: у Зеленського прокоментували

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк