13.12.2021, 18:48

Поїзд "Укрзалізниці" з найдовшим маршрутом вирушив у перший рейс: у його складі нові комфортабельні вагони

Поїзд № 5/6 Маріуполь - Рахів, що з'єднав схід і захід України, сьогодні вирушив у перший рейс. У складі потяга - 10 нових сучасних вагонів.

Про це повідомила прес-служба Укрзалізниці, передає Час Пік.

Сьогодні поїзд відправився у свій перший рейс з Маріуполя. Вже завтра зранку його зустрічатимуть на заході країни, на станції Татарів-Буковель – найближчій до гірськолижного курорту «Буковель» залізничній станції.

Потяг долає найдовший пасажирський залізничний маршрут в Україні - 1806 км, сполучає 7 областей.

У складі поїзда плацкартні вагони, купе та люкс. Це 10 абсолютно нових вагонів, які були цьогоріч збудовані вітчизняним виробником та придбані за кошти держбюджету в рамках програми Президента "Велике будівництво".

Вагони обладнані: сповивальними столиками, екологічно чистими туалетами, системами відеоспостереження в зонах спільного користування, системами сучасного кондиціювання повітря, розетками та USB-портами, сигналізацією в кожному пасажирському купе, пультами регулювання освітлення з 4 режимами, індикаторами зайнятості вбиральні, кнопками виклику провідника та ін.

Новий поїзд курсує із зупинками в Запоріжжі, Дніпрі, Білій Церкві, Львові, Івано-Франківську, Яремчі, Татарові, Ворохті, Ясіні та Квасах. Кінцева зупинка знаходиться в найбільш високогірному місті України.

В УЗ повідомляють, що на перший рейс цього поїзда пасажири придбали майже 90% квитків.

Разом з тим практично всі квитки на вказаний поїзд реалізовані на передсвяткові дати. Так, у напрямку Рахова на 23 та 27 грудня вже продано 83% квитків, а на 29 грудня – 84% квитків. У зворотному напрямку, наприклад, на 28 грудня викуплено 84% квитків, на 8 січня – 85%.

Нагадаємо, сьогодні потягами Укрзалізниці доставили Вифлеємський вогонь миру у всі регіони України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк