12.01.2022, 18:49

"Діти не їдять, сидять голодні": Нове шкільне меню від Клопотенка розкритикували батьки

Марина Началова | Всі новини автора

З нового року в українських школах запровадили нове меню, яке покликане зберегти здоров'я дітей. Тільки для багатьох школярів ці страви виявилися несмачними.

В рамках нових стандартів шкільного харчування відомий шеф-кухар Євген Клопотенко розробив 160 страв, повідомляє Час Пік.

У новому меню, зокрема, зменшено вживання цукру та солі. Багато дітей просто відмовляються їсти несолону та несолодку їжу і сидять голодними до закінчення уроків.

Батьки висловили своє ставлення до нових стандартів харчування на ]]>сторінці ]]>Клопотенка у соцмережі.

"Євгенію, чому ви вирішили, що можете вирішувати, що їсти потрібно, а що не їсти. Скільки людей стільки і вподобань. Адже ми вільні у своєму виборі? Чи я помиляюся? Діти з вашої вини ГОЛОДНІ!!! Смакам потрібно вчити з дитячих садів!!! Згодна, але навіщо переводити продукти, гроші на їжу виділяють мало, зніміть позові окуляри!"

"У дитячому садку те ж саме! Цукор повністю прибраний і навіть уже не поставляється. В результаті: какао, компоти, киселі, молочні каші, оладки, сирні запіканки, пудинги і т.д. йдуть у смітник через повне ігнорування. НЕ ЇДЯТЬ! Це не смачно! Ми не розуміємо, чого таким жорстким урізанням у продуктах можна досягти? Зекономити гроші на дітях? Може, щоб батьки докуповували?"

"В Одесі вже в садах прибрали сіль цукор взагалі і хліб. Вважаю це маячнею. Діти і так маленькі погано їдять а ще й не солоне і не солодке. Я не кажу що там треба прямо насолювати і кілограмами сипати цукор, але й прибирати повністю теж не варіант. Порції зменшили зате ціну з 37 грн підняли до 45 тому що овочі додали".

"Чай без цукру дітям у молодшій школі шокував батьків... Питання! У чому полягає користь чаю без цукру для дітей молодшого шкільного віку?"

"Ще буряк варений на терці натертий без солі і краплі олії. Жодна дитина не доторкнулася до їжі, дві людини вирвало".

"Чи можна пити какао з молоком і без цукру? Ви б таке пили самі? А батьки платять гроші за це".

Але є й інші думки. Частина коментаторів вважає, що дітей все ж таки потрібно привчати до здорового харчування. А в тому, що дітям не смакує – можливо, вина кухарів.

"Потрібно починати з себе, перестаньте купувати дітям, кока-колу, чіпси, чупа-чупси, Барні, у яких хіматоз. Якщо їсти звичайну їжу, то діти звикають. Мої їдять кашу вівсяну з молоком без цукру і нічого, а як хтось додасть цукор, не їдять".

"Людям завжди не подобається щось нове. Дітям усім не догодиш навіть удома. Кухарі здебільшого старої школи-ПТУ. Місцева влада маніпулює цінами. Наберіться терпіння, незважаючи на безпідставну критику. Удачі".

"Якби ще й удома дотримувалися рекомендацій ВООЗ щодо солі та цукру в дитячому меню, діти б легше адаптувалися до страв у школі. Меню добре адаптовано до дитячих потреб, а смак залежить від якості продуктів та кухарів. Одну і ту ж страву хтось готує смачно, а хтось... Ну і звичайно, у кожного свій смак".

"Я лікар ендокринолог і все частіше зустрічаюся з дитячим ожирінням. Тому дякую вам за вашу роботу!"

"Як же я вдячна вам за вашу працю. Наш садок ще восени перейшов на ваше меню. Мої діткам дуже подобається. Читаю меню, як у ресторані їжа, а головне мінімум цукру та багато овочів".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: