28.04.2022, 17:37

МінТОТ оновило перелік регіонів, ВПО з яких зможуть отримувати допомогу від держави з 1 травня

переселенцы

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій поновило список регіонів, жителі переміщені з яких матимуть змогу отримувати допомогу від держави з 1 травня.

Оновлений перелік ]]>оприлюднено]]> на сайті відомства, передає Час Пік.

Згідно з указом МінТОТ, до нього увійшли громади 8 областей.

"Це територіальні громади Дніпропетровської (2 громади), Херсонської (49 громад), Харківської (51 громада), Миколаївської (4 громади), Донецької (66 громад - всі), Луганської (37 громад - всі), Одеської (1 громада) та Запорізької (49 громад) областей", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголошують, що громади Луганської та Донецької областей знаходяться в оновленому списку в повному складі - з урахуванням окупованих у 2014 році територій. Таким чином, з 1 травня виплати гарантовані ВПО, які зареєстровані у зазначених регіонах, але проживають в інших населених пунктах України.

МінВОТ звертає увагу на те, що перелік територіальних громад, розташованих у районах проведення військових дій та районах, що перебувають у тимчасовій окупації або оточенні, не фіксований - він регулярно оновлюється за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій ОВА.

"Якщо ви зареєстровані в будь-якій із зазначених областей, але ваша громада відсутня в даному переліку, рекомендуємо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто чи через гарячу лінію) та уточнити інформацію", - додали у відомстві.

Як повідомлялося раніше, 26 квітня МінТОТ оприлюднило перелік, до якого не входили окуповані у 2014 році території Луганської та Донецької областей, Крим, Київська, Сумська та Чернігівська області. Це викликало обурення серед ВПО з цих регіонів, які з травня фактично залишалися без виплат. Варто зазначити, що Крим до оновленого переліку не увійшов, як і інші регіони, які постраждали від воєнних дій з 24 лютого.

Читайте також: Для українців, які постраждали від війни, запровадять додаткову грошову допомогу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: